2021 yılı Harran yılı

Kurdu içinde ne kadar doğru bir söz. Şanlıurfa da her kez Urfa nın imajını kötülemek, prestijini yok etmek için adeta yarışa girmişiler.

2021 yılı Harran yılı

İnsanlar günü kurtarmak için birbirinin üzerine oynuyor. Kentsel dönüşüm diyoruz ya, beyinsel dönüşümde şart. Sanayiye gidersin esnaf kan ağlıyor ama neden ağladığını bilmiyor, müşteri gelmiyor diyor ama sucu kendinde aramıyor sanayi adeta güvensiz bir yer olmuş.

Turistik alanlara gidiyorsun Arap saçı derler ya aynen yerinde bir laf, her şey karman çorman. Turist ne için geldiğini unutup olayı çözmeye çalışıyor. Bu şekilde nasıl urfa tanınsın nasıl gelişsin. Yine yaz geldi turistik bir tanıtım yok sanırım bir çalışma da yok görünen o. Oysa Şanlıurfa ya gelen Urfa da yapılan ciğeri Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu anlatmakla bitiremiyor. Bir tanıtım videosu olsa kötü mü olur.

Keşke belediye ve valilik 2021 yılını Harran yılı ilan etse Harran nın tanıtımını yapsa ne güzel olur. Harran demek bolluk bereket demek.

Sosyal medyada tanıtsa, otobüs firmaları Göbekli tepe, Harran evleri, Halfeti, Birecik ( kelaynak, Urfa isotu, Urfa fıstığı), Takeron vadisi, balıklı göl gibi turistik yerleri şehirlerarası otobüslere resmetse, Şanlıurfa’nın tanıtımına daha merak uyandırmazımı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu