Şanlıurfa’nın zengin mutfağının vazgeçilmez ürünlerinin başında gelen Urfa İsot’unun hasat dönemi başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Akçakale’de 10 dönümlük alanda yerli tohumla yetiştirdiği isotun hasatına ise düzenlenen törenle başlandı. İsot tarlasında düzenlenen programa, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekili Ahmet Akay, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ve ŞUTSO Başkan İ.Halil Peltek’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Hasat için tarlaya giren Başkan Beyazgül, beraberindeki kent protokolüyle isot topladı.
“BU İSOTUN BAŞKA YERDE YETİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Urfa yetişten istoun yüzde 46’sının kent dışına satıldığını aktaran Beyazgül, “Dünya’da bu isottan daha lezzetlisi yok. Çiğ köfteyi isottan başka lezzetli yapan başka bir şey yok. Şanlıurfa’da yetişen isot kıvamında yoğrulduğunda dünya’nın en güzel çiğköftesi oluyor. Aslını yemek istiyorsanız bu topraklarda olmalısınız. Bu topraklar bereketli topraklardır. Birkaç gün önce kurutulmaya konan bu isotlar bakın bu hale dönüştü.
Bu başka bir yerde bu mümkün değil. Yine başka yerde bu isotun yetişmesi de mümkün değil. Bu su, toprak ve güneş olmadıktan sonra bu isot böyle yetişmez. Urfa bu isotu çok sevdi. Sabah sofralarında, öğle sofralarında, akşam sofralarında halkımız isotu tüketiyor. Türkiye’de isotu çok sevdi.. Dünya bu isotu tanıdıktan sonra, Dünya’da bu isotu sevecek” ifadelerini kullandı.
“İSOT DÜNYA’YA MAL OLMUŞ BİR ÜRÜN”
Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise, “İhraacat, kalkınma ve istihdam neyle olur? İşte bu projelerle olur. Biz bu projeleri destekliyoruz. Burada üretim yapmak, insanlara istihdam sağlamak çok zor bir şey. Biz bu zoru başarmak zorundayız. İsot Dünya’ya mal olmuş bir ürün” diye konuştu.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay da, Urfa yöresinin en kıymetlerinden olan isotun, tarlada hasadının hayırlara vesile olmasını diledi.