Urfa’lı Öğrenciler Bilim Kampı’na Katıldı

GAP Yeşil İnovasyon Yenilenebilir Enerji Kaynakları Proje Yarışmasında Ödül Alan Öğrenciler ve Öğretmenlerin Katılımıyla Bilim Kampı Gerçekleştirildi.

Urfa'lı Öğrenciler Bilim Kampı'na Katıldı

GAP İdaresi Başkanlığı’nın Desteğiyle 4. sü Düzenlenen “GAP Yeşil İnovasyon Yenilenebilir Enerji Kaynakları Proje Yarışması’nda Ödül Alan Öğrenciler ve Öğretmenlerin Katılımıyla Bilim Kampı Gerçekleştirildi.

 

“GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması” dördüncüsü Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM ve Bilim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirildi. Yarışma başvuruları 15 Şubat-30 Nisan 2021 tarihleri arasında alındı. GAP kapsamındaki 9 şehirden (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak) katılan ortaokul – lise öğrenci ve öğretmenlerine Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi tarafından “STEM, Proje Oluşturma ve Yazma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları” başlıklarında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Urfa'lı Öğrenciler Bilim Kampı'na Katıldı

9 farklı şehirden gelen başvuruların %56`sı ortaokul, %44`ü ise lise öğrencileri tarafından gerçekleşti. 1200 proje başvurusu titizlikle değerlendirilerek ve 72 adet proje finale davet edildi. Bağımsız jüri tarafından online olarak yapılan değerlendirmede ortaokul ve lise düzeyinde “Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre” ile “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği” kategorilerinde ilk üçe giren ve mansiyon ödülü alan 16 adet proje 30 Haziran-1 Temmuz 2021 arasında iki gün boyunca sergilendi.

Urfa'lı Öğrenciler Bilim Kampı'na Katıldı

Dereceye giren öğrenciler ve danışmanları 16-23 Ağustos 2021 tarihlerinde; çeşitli hediyelerin (bilgisayar, tablet veya akıllı saat) yanı sıra bilimsel ve kültürel aktivitelerin yer aldığı, önemli merkezlerin ziyaretlerini kapsayan yurt içi bilim kampına katıldılar.

Urfa'lı Öğrenciler Bilim Kampı'na Katıldı

5 Farklı Şehirde Bilim Kampı

16 Ağustos’ta başlayan “Bilim Kampı Hareketliliği” kapsamında 8 gün boyunca bir dizi etkinlikler ve ziyaretler gerçekleştirildi. İlk olarak Hatay’ın Payas ilçesinde bulunan Payastem ve Yapay Zeka Merkezinde öğrenciler “Robotik Kodlama” eğitimleri aldılar. Kampın 2. durağı Konya’da “Sille Tabiat Okulunu ziyaret eden öğrenciler “Tabiat ve Sürdürülebilir Ekolojik Çevre” konulu eğitimler alarak, çeşitli etkinliklere katıldılar. Öğrenciler Konya’da bulunan “Kelebekler Vadisine giderek kelebeklerin yaşam döngüsü ve bitki ekosistemleri üzerine çalışmaları incelediler. Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olan “Konya Bilim Merkezine giderek 8 farklı bilim etkinliklerine katılarak “Yenilenebilir Enerji” konulu eğitimler aldılar. Gezinin 3. durağı olan Bursa’da buluna GUHEM (Göktürk Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi) ziyaret edilerek hava ve uzay temalı eğitimler gerçekleştirildi.

Urfa'lı Öğrenciler Bilim Kampı'na Katıldı

Gezinin 4. kısmında Bolu’ya geçen öğrencilere 3 gün boyunca doğa ile iç içe olan kamp alanında “Drama, Oryantiring, Girişimcilik, Doğa Okuryazarlığı ve Gök Gözlemi” eğitimleri verildi. Bilim kampında “Gök Gözlemi” etkinliğine Ankara Milletvekili Zeynep YILDIZ ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail YAPICIER katılarak öğrencilerle vakit geçirdiler. Gezinin son durağı Ankara’da ise ilk olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış YENİÇERİ ziyaret edilerek öğrenciler sohbet etme imkanı buldular. Sonrasında TBMM ziyaret edilerek Şanlıurfa Milletvekilimiz Zemzem Gülender AÇANAL ile öğrenciler bilim kampı ve yapılan etkinlikler hakkında sohbet ettiler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu