Transit Şehir Şanlıurfa

Tarihi yerlerin tamirat ve onarım işleri için yapılan projelerde, Şanlıurfa yı sevmeyen ve gelişmesini istemeyen kişi ve ya kişilerin, parmağı mı var.

Transit Şehir Şanlıurfa

Sanırım Şanlıurfa da yapılan projelerde, karayollarının yaptığı yollar, kentsel dönüşüm adı altında tarihi yerlerin tamirat ve onarım işleri için yapılan projelerde, Şanlıurfa’yı sevmeyen ve gelişmesini istemeyen kişi ve ya kişilerin, parmağı mı var.

Nedense her onarım ve tamirat ya yaz aylarına, yani turizmin açıldığı aylara denk geliyor, ya da proje bitmesin diye yılarca uzayan bitmek bilmeyen inşaat işleri ortaya çıkıyor. Tarihi dar sokaklar tadilat adı altında harabe, toz toprak ve bakımsız.

 Sahipsiz mi Şanlıurfa?

Şanlıurfa ya gelen turistler Şanlıurfa da çok kısa zaman geçirerek Gaziantep’in yolunu tutuyor ve konaklamayı orda yapıyorlar biz yine seyirciyiz yani transit şehir Şanlıurfa.

 Hafta sonu Şanlıurfa ya gelen turistler araç park yeri sıkıntısı çekiyor, trafik sıkıntı ve yollar dar. Trafik levhaları bile sanki Şanlıurfa dan çabuk çık diyor.

Şanlıurfa ya gelen turist ve misafirler Çiğ köfte yemek için akşam sıra gecesini bekliyor ve sıra gecesi kişi başı ücret 100 TL bir aile 5 kişi olursa siz düşünün. Belediye bu konuda bir girişimde bulunsa turistik yerlere çiğ köfteye teşvik dükkânları açsa kötümü olur.  Tezgâhlar da turistlere Urfa fıstığının reklamı yapılması gerekirken, Antep fıstığı’nın reklamı yapılıyor. Urfa Biberi diyoruz ama tezgahta Maraş Biberi Antep Biberi , çavuş oğlu biberi vb gibi türlü türlü biberlerin reklamını yapıyoruz Göbekli tepe giriş parası bilmem kaç para, kefeler yarı açık, halen kalede adam akıllı bir kafe veya bir görsellik yok.

Her halde urfa’da bir yetkili gümrük hanın halini görmüyor. İgrenç teller ve tellerin üstünde bez parçası her önüne gelen her şeyi satıyor ve bir standart yok dip dibe. Spor turnuvaları yok girişimde bulunan da yok. Pandemi bahane eden çok ama bu Pandemi sadece Şanlıurfa da mı?

Çevre ilerde yapılan faaliyetleri görüyor ve duyuyoruz.

Büyükşehir belediye Kültür turizm daire başkanlığı ne iş yapar açıklayın lütfen… Ya da görev yetkileri nelerdir açıklayın lütfen.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu