Akpınar: “Tüm Kızların Sesi Olmak İstiyorum”

Urfa’da yaşayan zorlukları gözyaşları ile anlatarak gündeme oturan Hentbolcu Merve Akpınar, Türkiye’deki tüm kızların sesi olmak istediğini söyledi.

Akpınar: "Tüm Kızların Sesi Olmak İstiyorum

Toprak sahaya çizdikleri çizgilerle öğretmenleri Bayram Kaplan’ın gözetiminde hentbol oynayan Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Ankara’daydı. Yaşadığı zorlukları gözyaşları içinde DHA’ya anlatan Merve, “Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın, oran buran görünür” diyerek çevre beni dışladı. Sonra ben de ‘Hayır, ben neden oynamayayım?’ dedim. O zaman kendime bir söz verdim. Başta Türkiye ve ‘köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim ve sesi olacağım’ diye. Hem kendi meslek sahibi olup onu yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, bırakmayı da hiç düşünmüyorum” demişti. Bu sözlerle ülke gündemine oturan Merve’ye, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş başta olmak üzere spor camiası ile sanat camiasından büyük destek geldi.

Akpınar: "Tüm Kızların Sesi Olmak İstiyorum

AKPINAR: “TÜRKİYE’DEKİ TÜM KIZLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM”

Haliliye ilçesine bağlı Gürcü Tepeci Mahallesi’nde yaşayan Ali ve Emine Akpınar çiftinin kızları Merve Akpınar, Şanlıurfa’da zorluklar altında hentbol sporunu severek devam ettiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Ben kısa sürede bu kadar başarılı olacağımı tahmin etmiyordum. Ben hentbol sporunu hiç bırakmayacağım. Bununla birlikte derslerimi de ihmal etmeyeceğim. Bu oyunu Bayram Kaplan hocamızın sayesinde tanıştım. Sıkı ve zorlu bir çalışmanın ardından buraya kadar geldik. Antrenmanlara özel kıyafetim olamadığı için günlük elbiseler giyiyordum. Uzun kollu elbiseler giyiyordum. Çevrede laf söz olmaması için bacak ve kollarımız bu şekilde örtüyordum. Ben artık bölgemdeki kız çocuklarının sesi ve umudu olacağım. Ben sadece Merve değilim. Ben Çukurova’da pamuk toplayan Fatma’yım, ben Harran’lı Şemsiyim, ben Karadeniz’de fındık toplayan Tuğba’yım. Ben yani kız çocuklarını umuduyum. Ben tüm Türkiye’deki kız çocuklarının sesi olmak istiyorum. Ben zihniyetleri değiştireceğime de inanıyorum. Benim gibi birçok insan da bu başarı yolundan geçti. Ben de inşallah onlar gibi başarılı olurum. Benim bu söylediğim cümlenin bu kadar ilgi göreceğini hiç düşünmemiştim. Kızlar istese erkeklerden daha çok başarılı olur.”

Akpınar: "Tüm Kızların Sesi Olmak İstiyorum

“HİÇ BÖYLE OLACAĞINI DÜŞÜNMEDİM”

Türk Milli Takım formasıyla Avrupa’daki oyunlara katılmak istediğini anlatan Merve Akpınar, kısa sürede kendisine çok sayıda ünlü ve takımların ulaştığını ifade ederek, “Bu kadar takipçi bu kadar kameraya gelip beni çekiyor. Hiç böyle olacağını düşünmedim. Birçok insan bana güzel yorumlar yaptı. Onlara teşekkür ediyorum. Yani ben de ona yorumlarını bana verdikleri bu değeri iyi bir sporcu olarak göstereceğim. Ben Galatasaraylıyım, Galatasaray’dan destek gelmesi beni çok mutlu etti. Ayrıca Fenerbahçe ve Beşiktaş’a da teşekkür ediyorum. Benim hedefim hem beyin cerrahı olmak hem de iyi bir Milli hentbolcu olmak” diye kaydetti.

“Biz 7 kardeşiz. 5 kız, 2 erkek. Ben başta tüm ailelere ve insanlara sesleniyorum” diyen Merve, şu ifadeleri kullandı:

“Herkes kız çocuklarını okutsun. Bana çevrede insanlar ‘Sen şort giyemezsin. Sen kızsın, sporla ne işin var” dedi. Ama başta ailem ve hocalarım olmak üzere bana destek verdiler. Ben de kendilerini İnşallah mahcup etmem.”

Akpınar: "Tüm Kızların Sesi Olmak İstiyorum

“ANTRENMANDA SİNEKLER AĞZIMIZA GİRİYOR”

Akpınar, hentbolda solak olduğu için sağ kanatta oynadığını vurgulayarak, “ En çok korktuğum takım Hilvan takımıydı. Okulun toprak sahasında oyun oynamak çok zordu. Sinekler, ağzımıza giriyordu. Ayaklarımızdaki beyaz çoraplar kahverengine dönüyordu. Toprakla aynı renk oluyordu. Kızgın güneşe rağmen bu başarıyı yakaladık. Bize yeni bir spor salonun yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anne Emine Akpınar ise “Kızım hem evde hem de okulda başarılı bir öğrencidir. Bu sporda bu kadar başarılı olacağımızı bilmiyorduk. İlk başta çevredekiler bu spora karşı çıktılar. Biz onun arkasında durduk ona güvendik. Ben kızımın daha da başarılı olmasını istiyorum. Kızımın hedefi iyi bir doktor ve iyi bir sporcu olmak. Biz kendisini destekliyoruz. İnşallah başarılı olur” dedi.

“ERKEK TOP OYNUYORSA KIZLAR NİYE OYNAMASIN?”

Baba Ali Akpınar ise, “Ben sadece bunun bir oyun olduğunu kızımın ise bu oyunla zaman geçirdiğini sanıyordum. Bu oyunun adını ve nasıl oynandığını bilmiyorduk. Toprak sahada oynuyorlardı. Merve’ye her konuda güvenim tamdır. Diğer çocuklarıma da güveniyorum. 7 çocuğum var, hepsini okutuyorum. Biz her zaman Merve’nin arkasında durduk. Kimsenin de sözüne bakmadık, bakmayız. Bence Merve sadece kendisi için değil tüm kız çocuklarının kaderini değiştirecek bir açıklama yaptı. Herkes kız çocuklarını okutsun ve desteklesin. Ben çiftçiyim şimdiye kadar hentbol maçını izlememiştim. Kızım Merve bu oyunu oynadığında bu oyunun elle oynandığını ayakla oynanmadığını öğrendim. Herkes kendi kızlarına güvensiler, Niye erkek top oynuyorsa kızlar niye oynamasın?” şeklinde konuştu.

BİHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu