Urfa’da Jandarma ve Polise İlk Yardım Eğitimi

Urfa'da Sağlık Bakanlığı personelleri, Emniyet, Jandarma, AFAD ve kamu kurum kuruluş personellerine yönelik “Temel İlkyardım Eğitimi” programı düzenlendi.

20210615153518 86753 61808

Şanlıurfa’da öncelikli olarak Sağlık Bakanlığı personelleri, Emniyet, Jandarma, AFAD ve kamu kurum kuruluş personellerine yönelik “Temel İlkyardım Eğitimi” programı düzenlendi.

Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı İlk Yardım Eğitim Merkezi eğitim Personelleri tarafından verilen “Temel İlkyardım Eğitimi” 2 gün boyunca toplamda 16 saat sürdü. Eğitim sonunda sınav sonucu başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardımcı Belgesi ve İlkyardımcı Kimlik Kartı verildi.

 

İLK YARDIMDA HAYATİ ÖNEM

Her yıl binlerce kişinin boğulma nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilen eğitimde, boğulmanın; bayılma, zehirlenme gibi nedenlerle olabileceği gibi en çok da suda meydana geldiği belirtilerek boğulan kişiye ilk müdahale olarak yapılan suni solunum ve kalp masajından bahsedildi. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimde, itfaiyecilerin başta yangın söndürme, arama kurtarma, afetzedeyi güvenli bölgeye taşıma, OED (Otomatik eksternal defibrilatör) cihazı kullanımı gibi birçok hayati görevlerde bulunmaları nedeniyle, kazazedeye ve afetzedeye nasıl müdahale edeceklerinin hayati önem taşıdığının altı çizildi. İlkyardımın temel ilkelerinin anlatıldığı eğitimde; yaralanmalarda, kırık, çıkık, burkulmalarda ve diğer acil durumlarda ilkyardım uygulamaları gösterildi.

 

 

İLK YARDIMIN ÖNEMİ

Eğitimde, yaşamsal faaliyetlerin durması halinde uygulanacak olan ilk yardımın, hem kendimize, hem ailemize, hem çevremize, hem de insanlığa olan bir hizmet borcu olduğu vurgulanarak, ilk yardım eğitiminin öneminden bahsedildi. Ayrıca, ilkyardım uygulamalarının gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması ve ilkyardım yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması ile birçok kişiye doğru müdahaleler yapılıp, ciddi kazaların önüne geçilebileceği anlatıldı.

 

Talep eden tüm kurum ve kuruluşlara Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı İlkyardım Merkezi’nde sertifikalı ilk yardım eğitimlerinin verileceği öğrenildi.

 

BİHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu