PİKTES öğretmenleri kadro bekliyor

Maaş sorunları çözülen PİKTES Öğretmenleri şimdi de kadro sorunuyla baş başa kaldılar.

Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Projesi (PİKTES) kapsamında öğretmenlik yapan yaklaşık 4000 öğretmenin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığından gelecek atama müjdesinde. Hükümetten gelecek atama kararı için dört gözle haber bekleyen binlerce Öğretmen, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

PİKTES Öğretmenleri, uzun bir zamandır maaşlarını alamıyordu. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan PİKTES Öğretmenleri hükümet kanadından önemli isimlerle de görüşmeler gerçekleştirerek sorunlarını iletiyor. Uzun süre maaş alamayan öğretmenlerin bu sorunu yetkililerin araya girişimleri ile çözülürken, öğretmenler şimdi de gelecek olan kadro müjdesini bekliyor.

KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturması gibi önemli bütün aşamalarından geçmiş 5 farklı branşta 4000 öğretmen, Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonu kapsamında uzun yıllar çalıştı. Önlerinde hiç bir engel olmayan öğretmenler atama için hükümet yetkililerinden Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile görüştü. Ünal, PİKTES Öğretmenlerinin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini belirtmişti.

PİKTES öğretmenleri ile telekonferans yöntemi ile görüşen Mahir Ünal, “Bu konuyla ben inceleyeceğim ve değerlendireceğim . Bu konu ile ilgili bildiğim kadarıyla proje kapsamında Suriyeli çocuklara eğitim veren proje kapsamında bedeli de AB proje planları çerçevesinde ödenen öğretmenlerdir. Bu konuyla da ben yakından ilgileneceğim.” diye söz vermişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu