COVID Dönemindeki Cezaların İadesi Yapılacak

Pandemi döneminde kesilen cezaların iadesi yapılacak. Konu ile ilgili Anayasa Mahkemesine yapılan itirazın kabul edildiği öğrenildi.
COVID Dönemindeki Cezaların İadesi Yapılacak
 

COVID Dönemindeki Cezaların İadesi Yapılacak

Koronavirüs döneminde maske takma, sokağa çıkma gibi yasakları ihlal edenlere idari para cezası kesilmişti… Konu ile ilgili Anayasa Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunuldu. Anayasa Mahkemesi yapılan itirazların üzerine kararını açıkladı.
 

Vatandaşlar Ödedikleri ücreti Talep Edebilecek


Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre koronavirüs döneminde kesilen cezaların iadesinin yapılacağı belirtildi
. Cezalarını ödeyen vatandaşlar ödedikleri ücreti geri talep edebilecek.
Kararda şu ifadelere yer verildi; “Anayasa Mahkemesi 3/11/2022 tarihli ve 7420 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un geçici 4. maddesinin ikinci cümlesinde yer alan “…tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez.” ibaresinin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE oyçokluğuyla karar verildi” denildi. 
 
 

Karar Geçtiğimiz Yıl Yürürlüğe Girmişti

Geçtiğimiz yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tahsilat genel tebliğleri, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti…
 

2022’den Önceki Cezalar İade Edilmeyecekti

Tahsilat tebliğine göre, maske başta olmak üzere salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlere uyulmaması nedeniyle 11 Mart 2020 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında verilen para cezaları silindi. Buna göre, 9 Kasım 2022’den önce yapılmış ceza ödemelerinin iade edilmemesine karar verilmişti.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu