Beyazgül Canlı Yayında Başvuru Rakamlarını Açıkladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin canlı yayında yaptığı kura çekimi şeffaf olmadığı gerekçesi ile eleştirilen Beyazgül kaç kişinin başvurduğunu açıkladı.

beyazgul 1

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 30 kişilik şoför alımında için yaptığı kura çekiminde başvuran ve elenen adayları açıkladığı halde tepkilere neden oldu. Başkan Beyazgül, canlı yayında kura çekiminin yapılmasını isteyerek şeffaf olmayı amaçladıklarını vurguladı. Beyazgül, BEL-SAN şoför alımı için kaç kişinin başvurduğunu, kaç kişinin elendiğini ve kaç kişinin kuraya katılmaya hak kazandığını tek tek açıkladı.

BELSAN Şoför Alımına Kaç Kişi Başvurdu?

Kura çekimine katılanların ve elenenlerin sayısı şu şekilde açıklandı;
Başvuru sayısı: 397
Evrak getirmeyen sayısı: 167
SRC belgesi eksik olan 22
Yaş sınırı 46 üzeri olan 27
Ehliyeti yetersiz olan 48
Sabıka kaydı olan 11
Askerlik yapmayan 1
eski BEL-SAN çalışanı olup başvuru yapan 14
Diksiyonu çağırılan 107
Direksiyona gelmeyen 8
Direksiyona giren 99
Sınavı geçen sayısı (70 puan üzerinde alan kişi sayısı) Kuraya hak kazananların sayısı ise 60 kişi olarak açıklandı.

Beyazgül, Şeffaf Bir Kura Çekimi Yapıyoruz

Beyazgül, açıklamasının devamında “Bu çalışmalar BEL-SAN tarafından kurulan bir komisyon tarafından yapıldı. Kura çekiminin şeffaf olmasını amaçlıyoruz. Adayların komisyona itiraz hakları vardır. İsteyen gelip bizim özel kalemde dilekçesini verir. Kimsenin mağduriyetine meydan vermeyelim. Seçilen kişilerin en hak eden kişilerden olması lazım. Urfalıların bu çalışmalara şahit olmasını istedik. Hepimiz hakkında hayırlısı neyse o olsun. Kuraya kalmış arkadaşlarımızın hepsi 70 puan üzerinden almış insanlar ve usta şoförlerdir.” dedi.

Sosyal medyada kuranın şeffaf olmadığını belirten bazı kişiler haksızlık yapıldığı belirtti. Gelen tepkiler üzerine bir kullanıcı, canlı yayının dikkatle izlenilmesi gerektiğini vurgulayarak “30 kişilik şoför alımı için kuraya hak kazanan kişi sayısının 60 kişi olduğu belirtiliyor. Canlı yayını iyi izlerseniz bunu göreceksiniz.” diyerek kurada haksızlık yapılmadığını gözler önüne serdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu