Akçakale Meslek Yüksekokulu’nda Görev Değişimi

Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulu'na yeni müdür olarak atanan Prof.Dr. Hasan Akan görevi Doç.Dr. Fethiye Özberk’ten devraldı.

Akçakale Meslek Yüksekokulu'nda Görev Değişimi

Prof.Dr. Akan gelir gelmez ilçedeki yurt sorununa dikkat çekerek sorunun çözümü için çağrıda bulundu
Akçakale Meslek Yüksekokulu’nda görev değişimi yaşandı.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan geçtiğimiz günlerde Akçakale Meslek Yüksekokulu’na yeni müdür olarak atandı. Prof.Dr. Akan bugün düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Doç.Dr. Fethiye Özberk’ten devraldı.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan Prof.Dr. Akan 26 yıllık üniversitenin bulunduğu ilçede öğrenci yurdunun olmayışına ve öğrenci yetersizliği nedeniyle programların kaldırıldığına dikkat çekerek barınma sorununu çözecek yetkili ve kişilere şöyle seslendi:

“Bugün Şanlıurfa’mızın Akçakale Meslek Yüksekokulunda görevime başladım. Benden önce müdür olarak görev yapan Doç. Dr. Fethiye Özberk hocamıza katkıları için teşekkür ederim. Müdür demişken benden önce yaklaşık 12 müdür daha görev yapmış ve ellerinden geldiği kadar okulu belli bir düzeye getirmeye çalışmışlar. Ancak 26 yıl önce kurulmuş olan Akçakale Meslek Yüksekokulumuzda talihsiz olaylar da yaşanmış. Daha önce zor bela açılmış olan Tekstil ve Pazarlama programları ne yazık ki öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanmış, şimdilerde sadece “Organik Tarım ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” programları kalabilmiştir. 25 yılın üstünde Akçakale ilçemizde hala bir öğrenci yurdunun olmayışı ne yazık ki öğrencileri zor durumda bırakmış, Tekstil ve Pazarlama programlarının kapanmasına sebep olmuş. Eğer en yakın zamanda belediye, kaymakamlık ve üniversitenin işbirliğiyle bu güzide ilçemizde bir öğrenci yurdunun açılmasına imkan tanınmazsa, korkarım ki geri kalan programlar da kapanacak. Akçakale’de görev yapan birbirinden değerli genç akademisyenlerimizle tanıştım ve zor şartlara rağmen yaklaşık 200 öğrenci kardeşlerimize büyük bir özveri ile hizmet ettiklerine tanık oldum..Görev yaptığım bu ilk günde sizlere olumsuzlukları anlatmak istemezdim ancak olur da Suriye sınırında 100 bin civarındaki bu ilçemizde gençlere yer ve yurt imkanı sağlayacak birileri çıkar diye duygularımı paylaşmak istedim. Görev yaptığımız bu ilk günde hocalarımızla yaptığımız toplantıda elbette ki hedeflerimizi, projelerimizi ve ilçeye katkı sunacak yeni programların da açılmasını konuştuk. Her ne kadar ülkemizde önlisans dediğimiz iki yıllık programları kapsayan meslek yüksekokullarının kıymeti anlaşılamamış olsa bile ama genç nesillerimizi kısa yoldan hayata hazırlamak ve ara eleman olarak onları kalifiyeli tarzda yetiştirmek en büyük amaçlardan biridir.

Cennet ülkemizin her bir köşesi hizmet bekliyor ve umarım biz de az zamanda güzel işler yapmaya vesile oluruz. Bundan sonra güzel haberlerimizi http://akcakale.harran.edu.tr/ sitemizden duyururuz diye umut ediyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu