Urfa’da CB’nın talimatına uyan tek belediye Haliliye

Şeffaflık çağrısı yaparak "İhaleleri canlı yayınlayın" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatına Urfa'da tek uyan belediye Haliliye'nin olduğu anlaşıldı.

Urfa'da CB'nın talimatına uyan tek belediye Haliliye

Başkan Canpolat döneminde tüm tüm ihaleler canlı yayın ile gerçekleştiriliyor. Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi’nin şeffaf yönetimi diğer belediyelere örnek oldu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat göreve geldiği günden bu yana işlem ve eylemlerin görünür olmasına ve şeffaf belediyecilik anlayışına önem vererek özellikle ihalelerin canlı yayınla yapılması talimatını verdi. O günden bu yana kamu kaynaklarının kullanımına dair bilgi edinme hakkının sağlandığı, hesap verilebilirliği olan, verilere ulaşım kolaylığı bulunan açık usül ihaleleri Şanlıurfa’da canlı yayınla gerçekleştiren belediye Haliliye oldu. Vatandaşların takdirini toplayan şeffef yönetim şekli diğer belediyelere örnek olurken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde AK Partili belediye başkanlarına ihaleler ile ilgili aynı talimatı verdi. Başkanlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “İhaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın” dedi.

Toplantıda diğer belediyeler bu talimatı not alırken, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ekibine “Dün olduğu bugünden sonra da canlı yayınla ihale yapmaya devam” diyerek talimatını yenilediği öğrenildi.

Vatandaşlar diğer belediyelerden de benzer uygulamalar yapılmasını bekliyor.

BİHA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu