Kaymakam Koç’tan Harranlılara Uyarı

Harran Kaymakamı Cihat Koç, vatandaşlara koronavirüs ile ilgili uyarıda bulundu.

Kaymakam Koç’tan Harranlılara Uyarı

Harran Kaymakamı Cihat Koç, artan koronavirüs vakalarından sonra vatandaşlara uyarıda bulundu. Kaymakam Koç, “Her mahallede/köyde, her sokakta, her evde kolluk birimlerimizin her an kontrol ve denetimde olması mümkün değildir. Kendiniz ve toplumun sağlığı için uyarı beklemeksizin kurallara uymanız/uymamız gerekmektedir. Kurallara uymayanlar hakkında yaptırımlarımız devam edecektir.” dedi.

Harran Kaymakamı Cihat Koç, açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Harranlılar;
Küresel salgının başlangıcından bu yana ilçemizde Aktif vaka sayımız sürecin en yüksek noktasındadır.

Durum her ne kadar kontrol altında olsa da sağlık personelimiz başta olmak üzere görevli ekiplerimiz bu artan yük karşısında zorlanmaktadır.

Ne yazık ki vatandaşlarımızın bir kısmı bunca çabaya rağmen maskesini takmak için illa uyarı beklemekte, kalabalıktan kaçınmak için illa güvenlik görevlilerinin gelmesini istemekte, sağlığımız için getirilen kısıtlamalara uymamayı marifet bilmekte, sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde dahi oda buluşmaları ve kalabalık misafirliklere devam etmekte, bunlara istinaden yazılan cezaları iptal ettirebilmek içinse olmadık yollar denemektedir.

Oysa kurallara uyulup, maske-mesafe ve temizlik noktasında gerekli özen gösterildiğinde virüs yenilmez değildir. Bu sadece kamu görevlilerin çalışmasıyla veya polisiye tedbirlerle aşılacak bir sorun değildir. Kimsenin bu saatten sonra ben bilmiyordum deme şansı olmadığı gibi ilgili genelgelerde belirtilenlerin dışında bir mazereti de yoktur.

Virüs zengin-fakir, genç-yaşlı, ağa-paşa, eğitimli-cahil ayrımı yapmamaktadır. Herkesin vazifesi kurallara uyup had seviyede özeni göstermektir. Bu doğrultuda;

1- İlçemizde özellikle PTT ve bankamatik önlerinde sıra beklerken gerekli mesafe vatandaşlarımız tarafından sağlanmalı, görevlilerin uyarısı beklenilmemelidir. Bilhassa PTT’nin personel bakımından yetersiz olduğu malumumuz olup sorunun çözülmesine çalışılmaktadır. Ancak bu sorun vatandaşlarımızın sıra beklerken iç içe geçmesinin mazereti olamaz. Yine bir kişinin yapacağı işlem için birkaç arkadaşıyla gelmesi de gereksiz kalabalıktan öte birşey değildir

2- Oda ziyaretleri, misafirlikler vb. etkinliklere son verilmelidir.

3- Kırsaldan ilçe merkezine alışverişe gelinirken bütün ailenin bir arada gelmesinden ziyade bir kişinin gelmesi kafidir.

4- Özellikle kırsal mahallelerde yayılan virüsün en önemli sebebinin kadınların ve çocukların gün içinde yakın ve sürekli teması, akşam ise erkeklerin oda buluşmaları olduğu anlaşılmıştır. Kırsalda virüs olmaz anlayışını terk etmememiz gerekmekte olup her an her yerde gerekli tedbirlerin alınması sağlanmalıdır.

5- Taziye sahiplerinin acısını anlıyor, yakınlarının bir arada olma isteğini ve bölgemizin kültürel hassasiyetini biliyorum. Ancak taziyelerde ve defin esnasında meydana gelen kalabalık emin olun başka ölümlere sebep olabileceğinden acımızı azaltmayacak, aksine arttıracaktır.

Her mahallede/köyde, her sokakta, her evde kolluk birimlerimizin her an kontrol ve denetimde olması mümkün değildir. Kendiniz ve toplumun sağlığı için uyarı beklemeksizin kurallara uymanız/uymamız gerekmektedir. Kurallara uymayanlar hakkında yaptırımlarımız devam edecektir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu