Urfalı tarım işçileri vali ve milletvekillerine seslendi!

Ordu’nun Fatsa ilçesinde kendileriyle ilgisi olamayan silahlı kavga sonrası yerlerinden edilmek istediklerini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Urfalı tarım işçileri vali ve milletvekillerine seslendi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden fındık hasadı için Ordu’nun Fatsa ilçesine gelen tarım işçileri arasında Saraytepe Mahallesindeki konaklama alanında geçen salı akşamı su kullanımı nedeniyle tartışma çıktı.

 

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirine tüfekle ateş açtı ve olayda 12 kişi yaralandı.

 

Bölgede yol kenarlarına çadır kuran, aralarında Şanlıurfa’dan gidenlerin de bulunduğu mevsimlik tarım işçileri daha sonra Ordu Valiliğine ait çadır alanlarına götürüldü.

 

Bölgedeki yaklaşık 100 Urfalı mevsimlik işçi, yaşanan kavganın kendileriyle hiçbir ilgisi olmamasına rağmen yerlerinden edilmek istendiğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

 

TAZE: KAZANÇ SAĞLAMADAN DÖNERSEK, KIŞI NASIL GEÇİRECEĞİZ

 

Fatsa’ya mevsimlik işçi olarak gidenlerden Emin Taze, Urfalı işçiler olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

 

Şanlıurfa’dan Ordu’nun Fatsa ilçesine çalışmak için bin kilometreye yakın yol geldiklerini belirten Taze, “Kadın-erkek toplamda 100 fındık işçisiyiz. 10 kişiye bir araç düşecek şekilde 9 bin TL’ye araç tuttuk. Biz bugün buradan kazanç sağlamadan dönersek, kışı nasıl geçireceğiz? Burada, beraber geldiğimiz 100 işçi, çok mağduruz. Yetkililer bize sahip çıksın. Çoluk çocuk bütün ailemizle birlikte geldik. Bize ‘nereye gidiyorsanız gidin’ diyorlar. O zaman Ordu Valisi bir genelge yazsın, Doğu ve Güneydoğu’dan işçi gelmesin Ordu’ya desin. Biz de ta kilometrelerce uzaktan buraya gelip mağdur olamayalım” dedi.

 

“VALİ SALİH AYHAN VE MİLLETVEKİLLERİMİZ BİZE SAHİP ÇIKSINLAR”

 

Yaşanan olayın kendileriyle ilgisi olmamasına rağmen yerlerinden edilmek istendiğini belirten Taze, yetkililerden yardım istedi.

 

“Urfa Valisi, Ordu Valisi’ni arayıp bizim mağduriyetimizi gidermesini talep ediyoruz” diyen Taze, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bizim oturduğumuz yerin 1 kilometre aşağısında 1 hafta önce bir olay yaşandı. Ne olayı yaşandığını bilmiyorum. Bizimle hiçbir ilgisi yok bu olayın. Ama Ordu Valisi olayı bize de yansıtıyor. Bakın olayı kim yapmışsa cezasını onlar çeksin. Bizim suçumuz ne? Günahımız ne? Jandarma buraya geliyor bize, ‘bu valinin emredir, burada kimse kalmayacak’ diyor. Vali Salih Ayhan ve milletvekillerimiz bize sahip çıksınlar. Urfa’dan yüzlerce işçi gidiyor Karadeniz’e, hiç düşünmüyorlar mı bunların derdi sıkıntısı var mı diye? Urfa Valisinden Ordu Valisini arayıp bizim mağduriyetimizi gidermesini talep ediyoruz. Biz bir de şahsi yerde oturuyoruz. Oturduğumuz yerin tapusu var. Ama jandarma gelip sürekli çadırları kaldırmamızı istiyor. Oturduğumuz yer muhtara ait muhtar da araya girmesine rağmen jandarma kaldırmamızı istiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu