Şanlıurfa’da balık çok alan yok!

Şanlıurfa’da havaların soğumasıyla çeşit çeşit balıklar tezgaha inerken, balık bolluğuna rağmen tüketim balıkçıların beklediği düzeyde değil.

Şanlıurfa’da balık çok alan yok!

Balık sezonunun 1 Eylül’de başlamasına rağmen Şanlıurfa’da balıkçıların tezgahları sıcak havalardan dolayı boştu. Kentte havaların serinlemesiyle çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başladı. Tezgahlarda balık bolluğu dikkat çekse de satışlar balıkçıların beklediği düzeyde değil. Kırmızı ete düşkünlüğüyle bilinen Urfalıların balık tercihi şu sıralar fiyatı daha uygun olan balıklar. Balıkçılar ilerleyen günlerde satışların artmasını umuyor.

Kent merkezinde Rabia Meydanında bulunan balıkçı dükkânında farklı türdeki balıklar tezgahı süslemiş durumda. İş yerinin sahibi Behçet Silli, küçük yaşlardan beri balıkçılıkla uğraşan esnaflardan.

Silli, yaklaşık 10 yıldır, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara denizlerinden farklı türdeki balıkları getirip Urfalılara satıyor.

Havaların serinlemesiyle balık satışlarında biraz kıpırdanma olduğunu vurgulayan Silli, vatandaşın balığa ilgisinin ilerleyen günlerde daha da artacağını ümit ediyor.

 

SİLLİ: URFALILARIN GÖZDESİ ŞU SIRALAR ÇUPRA VE HAMSİ

 

Silli, “Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Vatandaşların son zamanlarda balığa olan ilgisi arttı. Normalde balık sezonu bir ay öncesinde açılmıştı. Burada havalar sıcak olduğu için durgun geçiyordu. Yeni balıklar tezgâhlarda sergilenmeye başladı” dedi.

Denizlerden avlanan balıkları sattıklarını belirten Silli, “Şu anda tezgahta Akdeniz’in bütün balıkları mevcut. Karadeniz hamsisinden tutun deniz çuprası, deniz levreği, sardalya, çupra, palamut, İstanbul palamutu, çinekop, alabalık, somon gibi her çeşit balık var” diye konuştu.

Silli, Urfalıların şu sıralar daha çok çupra ve hamsiyi tercih ettiğini söyledi.

 

“BALIK FİYATLARINI ETKİLEDİ”

Balıkçı Silli, deniz çuprasını 120 liraya, deniz levreğini 140 liraya, sardalyayı 50 liraya, istavriti 50 liraya, somon balığını 100 liraya ve hamsiyi 40 liraya sattıkları bilgisini verdi.

Geçen yıla göre balık fiyatlarındaki artışı akaryakıta gelen zamlara bağlayan Silli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomik nedenlerden dolayı balık fiyatları geçen seneye göre biraz arttı. Mazot geçen sene ne kadardı, bu sene ne kadar oldu? Doğal olarak bu, balık fiyatlarını da etkiledi. Balık kokucu bir ürün. Bu nedenle balıkları günlük olarak satıyoruz. Balık ne kadar taze satılırsa o kadar müşteri olur. Fiyatlarda bu da etkili.”

Balığın kırmızı ete göre hem uygun hem de daha sağlıklı olduğunu vurgulayan Silli, “Balığın içerisinde omega-3 vardır. Balık haftada en az bir defa tüketilmeli. Balık etten daha çok fayda sağlıyor. Biz de temenni ediyoruz balık fiyatları ucuzlasın. Urfalılar da biz de memnun kalalım” ifadesini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu