3600 ek gösterge kararının detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

3600 ek gösterge kararının detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası 3600 ek gösterge düzenlemesinin detayları açıkladı.

Erdoğan, 3600 ek gösterge ile memurlar arasında ayrım ve adaletsizlik olmaması için, tüm memurların göstergelerinin 600 puan artırılarak 3600’e çıkarıldığını belirtti. Erdoğan, “Ülkemizde 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla söz verdiğimiz tüm meslek grubundaki hak sahipleri 3600 Ek Göstergeye yükseltilecektir.” İfadesini kullandı.

 

ERDOĞAN: EMEKLİ İKRAMİYELERİ VE EMEKLİ MAAŞLARINDA CİDDİ KAZANIMLAR GETİRİYOR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek göstergenin memurların maaşlarında küçük de olsa artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında ciddi kazanımlar getireceğini belirterek, ek göstergenin ayrıntılarını şu sözleriyle açıkladı:

 

“Çalışmayı tamamladık. İlk gündeme geldiğinde öğretmenlerimize polislerimize sağlık çalışanlarımızaydı. Ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın adaletsizliğe yol açacağını gördük. Bunun için tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık göstergeye gitmeyi planladık. Önümüzdeki yılbaşından itibaren yararlanılacak. Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600’den 4 bin 400’e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200’den 3 bine çıkacak. Yapılan artışlar elbette, halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır. En büyük hassasiyetimiz, istihdamı koruyup, gelir kaybını telafi ederek, fırsatçıların önünü keserek insanımızın üzerine kalıcı yük binmesine engel olmaktır. Memurlarımızın maaşlarında küçük de olsa artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor”.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu